Inpassagesystemet

11 apr

Idag har det gjorts en uppdatering på vårt system.

Följande är gjort:

 • Allmän genomgång och uppdatering av mjukvara
 • Läsaren i garagenedfarten är flyttad till vänster sida
 • Bytt kod på toaletterna (ny kod kommer att meddelas via email till medlemmarna)

Vi kommer även att byta koden på sophuset till samma kod som på toaletterna (kommer att ske vid ett senare tillfälle). Info kommer att skickas ut i god tid innan den byts.

Inpassagesystemet

8 apr

På torsdag 11/4 med start ca 8.00 så kommer det att göras ett underhåll på områdets gemensamma inpassagesystem (garage, sophus, porttelefoner mm.)

 • Läsaren som sitter på höger sida i nedfarten till garaget kommer att flyttas till vänster sida.
 • Koden till toaletterna kommer att bytas (ny kod meddelas via email till medlemmarna)

Det kan förekomma små korta driftstopp i systemet under dagen.

Garaget är inget förråd

30 okt

En liten påminnelse om att garaget INTE får användas som ett förråd.

Efter att ha kollat runt lite noteras följande:

 • Det finns personer som förvarar sina däck på sin p-plats
 • Under trappan vid handikapphissen så nyttjar någon denna yta till förvaring av cyklar, stolar, bord, dynlåda mm
 • Det står en båt på en av platserna.

Saxat från föreningens ordningsregler:

 • P-platsen får endast användas för uppställning av funktionsduglig personbil/mc registrerad på nyttjanderättshavaren eller någon som denne delar bostad med.
 • Däck och andra tillhörigheter får inte förvaras på parkeringsplatsen
 • Cyklar får förvaras på två ytor avsedda för detta i garaget. På övrigt gemensamma ytor och i trapphus får inte cyklar förvaras. Styrelsen för Samfälligheten har befogenhet att ta beslut och genomföra att avlägsna cyklar som förvaras på övriga ytor och i trapphus.
 • Möbler och föremål får inte förvaras på gemensamma ytor i garaget och i trapphuset. Styrelsen för Samfälligheten har befogenhet att ta beslut och genomföra att föremål avlägsnas som förvaras på övriga ytor och i trapphus.

Det är alltså inte ok att dessa saker står i garaget och i trapphuset och Styrelsen ber er därför omgående att tag bort dessa. Senast den 13/11 skall grejerna vara bortplockade annars kommer vi att bli tvungna att avlägsna föremålen.

Med vänlig hälsning,
Styrelsen

Info från Styrelsen

18 sep

Styrelsen jobbar med att ta installera cykelställ i garaget och det ska inköpas några stycken (som test till att börja med) som sätts upp på väggen bredvid garageporten.

Ni som har cyklar stående i garaget, märk upp dem med era namn senast 30 oktober, så får vi en uppfattning hur många cyklar som behöver cykelställ och att det inte står några obehöriga cyklar i garaget. Har ni inte möjlighet att märka upp er cykel innan oktobers utgång, kontakta någon i styrelsen så hjälper vi till med det.

Då det är ont om parkeringsplatser i Rönnäng har styrelsen beslutat att föreningens 2 parkeringsplatser vid sjöbodarna ska användas till gäster och gästparkeringskort kommer delas ut till varje hushåll. Dessa kort ska placeras i framrutan i gästens bil.

Styrelsen har också beslutat att en arbetsdag under hösten ej behövs.
Återkommer i ärendet till våren 2019.

Med vänlig hälsning
Styrelsen